В Нидерландия се провеждат избори за нов парламент. Вотът е предсрочен, след като

...
В Нидерландия се провеждат избори за нов парламент. Вотът е предсрочен, след като
Коментари Харесай

Рекордните 26 партии участват в предсрочния вот в Нидерландия

В Нидерландия се организират избори за нов парламент. Вотът е предварителен, откакто различия за миграционната политика на страната скараха сътрудниците в обединението и министър председателят Марк Рюте подаде оставка след 13 години на поста.

Сега неговата Народна партия за независимост и народна власт издига Дилан Йешилгьоз, която има късмет да стане първата жена премиер на Нидерландия. Въпреки че идва от семейство на мигранти, самата тя се афишира срещу миграцията.

 
Вълнувам се, само че всичко зависи от гласоподавателите. Днес е един доста значим ден. Не става въпрос за моя пост, а за проблемите на нидерландския народ и по какъв начин ще можем да ги разгадаем.
Дилан Йешилгьоз, водач на Народна партия за независимост и народна власт

 

На второ място социолозите слагат Питер Омцигт, който напусна досегашната си партия и сътвори нова, която бързо набра известност. Той упорства за по-голяма обществена сигурност и по-слаба интеграция в Европейския съюз. Омцигт участваше в разкриването на скандала с детските надбавки, при който данъчните служби неправилно принудиха родители да върнат на страната десетки хиляди евро.

 
Търсим тясно съдействие с европейските ни сътрудници, само че има две неща, които са ясни. Първото е, че сме твърдо срещу общия дълг към Европа. Въпреки това ще създадем всичко допустимо да реализираме единодушие най-малко по общите политики.
Питер Омцигт, водач на Нов обществен контракт

 

Според прогнозите Партията на труда и Зелената левица ще заеме третото място. По-рано нейният водач - Франс Тимерманс, подаде оставка като зам.-председател на Европейската комисия, отговорен за Зелената договорка.

" Искам Европейската зелена договорка да бъде тълкувана и като Нидерландска зелена договорка. На първо място, да озеленим нашите градове и села. Второ, да реализираме баланс между възстановяването на природата и селското стопанството. И трето, да направим промишлената ни индустрия по-устойчива ", пък споделя Франс Тимерманс, водач на Партията на труда и Зелената левица.

Рекордните 26 партии са вписани в бюлетината. Кандидатите акцентираха на три съществени тематики по време на акцията - имиграцията, стандарта на живот и климатичните промени. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР